Måndagsmat tisdagsmat.
Jag har fått en dille på att gratinera saker. Vi tar en titt på vad jag har lagat för mat de senaste två kvällarna: Här är gratinerad aubergine med en massa goda saker på: tomatsås, parmesanost, soltorkade tomater, svarta oliver, brödsmulor (blir som krutonger i ugnen) och fetaost med lite knaperstekt bacon vid sidan av. Jag skivade auberginen och så fick den ligga på en plåt på 200°C i ca 20 minuter och sedan lade jag på alla ingredienser och satte in alltsammans i ugnen igen tills smulorna hade mörknat. *redo att hugga in* Detta ser ju inte ens gott ut, men jag lovar att det var det! Först ugnsrostade jag två halverade sötpotatisar i ca 45 minuter och under tiden gjorde jag en röra (nästan samma som dagen innan) med rödlök, oliver, soltorkade tomater, persilja och fetaost. När potatisen var mjuk lade jag röran i den. Vid sidan om gjorde jag en annan röra med tonfisk, tomatsås, rödlök och kikärtor. Nu säger jag hejdå och åker till jobbet! Receptinspiration: Roasted Eggplant Parmesan with Feta Baked Sweet Potatoes Stuffed with Feta, Olives and Sundried Tomatoes