Blå ögonskugga och den enklaste och godaste morotssoppan.
Idag efter jobbet köpte jag en blå ögonskugga för 14 kronor på rean. Det här är ju liksom bara för fint. Sedan lagade jag morotssoppa med massa rosmarin till middag. Receptet är ursprungligen från en kokbok som min mamma har, men jag minns tyvärr inte varifrån. Såhär går man i alla fall till väga: Hacka en gul lök och fräs den mjuk i 1 msk smör. Hacka 1 kg morötter. Häll över morötterna i kastrullen, samt 12 dl vatten, två buljongtärningar, en halv matsked rosmarin och 1,5 dl torrt vitt vin (jag hade inget vin så då kan man ha saften från en halv citron eller skippa det helt och hållet). Låt koka på låg värme tills morötterna har mjuknat. Ta sedan av kastrullen från plattan och mixa alltsammans. Jag tycker att det är godast när det är lite tuggmotstånd i soppan. Tillsätt därefter 1 dl matlagningsgrädde eller créme fraiche samt en halv matsked rosmarin till. Låt koka upp igen! Ät!