Saffron buns
Hi! Today I spent my whole morning at my boyfriends house with his mom and two little cuosins. My a boyfrined left for work early in the morning unfortunately. Anyway, we decorated gingerbread hearts and baked saffron buns. His cousnis was so cute, only 5 and 6 years old. So we had a really cozy day. Now I'm sitting at my match class in school, I only have 2 hour lessons today so its a calm day and after this Im going to the gym. Hear is the recipe for the saffron buns, this is a classic christmas bun in sweden and they taste really good! But the recipe is not healthy but its okey to enjoy sometimes so I think you should try them anyway! Recipe from Arla. ps, these are not healthy.This recipe makes about 35 pieces50 gram yeast100 gram butter 500 gram milk 250 gram quark1 gram saffron127,5 gram sugar1/2 teaspoon saltAbout 1020 gram whole wheat flour Crumb the yeast into a bowl. Melt butter, and add the milk and heat to a maximum of 37 °. Pour it over the yeast. Add the remaining ingredients. Knead the dough until smooth. Let the dough rise under a towle for about 30 minutes. Preheat the oven to 225 ° celcius degrees. Put the dough on floured work surface. Cut it in 35 pieces and bake simple buns. Place on baking trays with baking paper. Garnish with raisins. Let rise about 20 minutes. Brush with a whisked egg. Bake in middle of oven 5-8 minutes. Before the oven. The done result after the oven! Hej! Jag har spenderat hela morgonen hemma hos min pojkvän med honoms mamma och hans små kusiner, de var verkligen hur söta som helst. Två små tjejer, jag tror att de var 5 och 6 år. Tyvärr så var Jepser tvungen att åka och jobba redan vid sju imorse så vi fick klara oss utan honom idag. I vilket fall, vi dekorerade pepparkaks hjärtan med glasyr, glitter, strössel, choklad och massa gott och sen så bakade vi lusse bullar i alla dess former. Receptet på lussebullarna kan ni se lite längre ner. Just ni sitter jag i skolan och har matte lektion, efter detta så ska jag gå ner till gymmet. Det är bröst och rygg idag så det ska bli kul! Här är receptet för lussebullarna, receptet är taget från Arlas hemsida och de är inte nyttiga. Men de är goda som attan och det är jul så jag tycker att ni ska passa på att baka dem. Om ni inte äter själva så kan ni baka till familjen eller vänner. Ca 35 stycken50 g jäst100 g Svenskt smör från Arla5 dl mjölk250 g kesella/kvarg2 påsar saffran1 1/2 dl socker1/2 tsk saltca 17 dl vetemjöl Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.