Almond butter

Hi!  I just made my first nut butter. So I decided to do almond butter cause I have never tasted it before and we had almonds at home. It really turned out delicious and it was easy to make. All that takes is some patience.  You will need:200 g almonds (You can take more if you want more butter than I made)1/2 - 1 teaspoon sea salt Put the almonds in a food processor. Food process your almonds. Keep scraping the sides. At first, the almonds will just be all powdery. But do NOT add any liquids. Just keep processing them and scraping the sides. Soon you'll see that your almonds will eventually turn kind of doughy. Keep processing them and  they'll turn buttery if you process long enough.  Once you start getting the consistency you like, add the salt. Energy 100 gram.Calories: 600Protein: 20 gCarbs: 13 gFat: 52 g Hej! Jag gjorde precis mitt första nöt smör. Så jag bestämde mig för att testa på mandelsmör idag. Dels för att jag aldrig har smakat det och att det är väldigt dyrt att köpa färdigt plus att vi hade mandlar hemma. Smöret blev riktigt gott och det var lätt att göra. Allt du behöver är lite tålamod.  Du behöver: 200 g mandlar (Om du inte vill ha mer smör så lägger du självklart till fler mandlar)1/2 - 1 tesked havs salts.  Lägg mandlarna i en matberedare. Mixa nötterna och skrapa ner det som fastnar på sidrna. Till en början kommer mandlarna bara bli mjöliga/pudriga. Men tillsätt INTE någon vätska. Forstätt att mixa mandlarna och skrapa sidorna. Snart kommer du se att mandlarna blir lite degiga. Fortsätt att mixa dem tills oljan/fettet tränger ut ur nötterna och efter ett tag kommer de bli som smör.  Så fort du fått konsisitensen du vill ha är det bara att tillsätta saltet.