INDONESIAN FOOD
Maten här är gudomlig! Både Jesper och jag längtade verkligen till den asiatiska matkulturen vår sista tid i Australien och nu njuter vi som bara den! Här är några av de typiska indonesiska rätterna vi provat här och som vi absolut tar med hem till köket i Sverige. Matmarknaden på Gili T var välbesökt av oss. Billig mat och enorma portioner. Man valde olika grillspett och fem tillbehör till. Mina favoriter var cocos sallad, någon slags pulled chicken och något annat som jag inte har någon anning om vad det va men det va gott;) Ayem currySom ni ser serveras ris till ALLA måltiderSeafood curryIndonesiskt fika. Inte chokladbollen skulle jag väll säga men den gröna grejen under, MUMS! Grön pannkaka med riven cocos blandat med brownsugar inuti, ett måste att prova hemma!! Denna maträtten vet jag faktiskt inte vad det är. Det är så många gånger man beställer mat och inte har någon aning om vad man äter.SeafoodEftersom Indonesien består av många öar är självklart fiske stort. Seafood i alla dess slag säljs här. Vi blir alltid lika förvånade när vi ser fiskarna i frysdiskarna utanför restaurangerna, alla fiskar man ser under ytan när man dyker, ser man på restaurangerna... Här testar jag seafood kebab med räkor marinerade i chili och Jesper testar grillad snaper. Nasi Goreng AyemStekta nudlar med grönsaker, rotfrukter, groddar och kyckling. Påminner om den thailändska rätten pad Thai skulle jag säga, dvs SJUKT GOD! Mie GorengVerkar vara en vanlig rätt i hela Asien då vi åt det i Malaysia också. Stekt ris med grönsaker, rotfrukter och ett stekt ägg ovanpå. Här äter jag någon slags fisk inlindat i bananlöv. Spännande men gott! Självklart finns ju Sate Ayem också men det skulle jag gissa på att alla har ätit hemma. Kycklingspett med ris och jordnötssås! Alltid ett vinnande koncept.