veckans recept; nyttiga BLONDIES
Jag bjuder på ännu ett recept, just för att jag måste dela med mig av allt det smarriga jag skapar och för att jag vill sprida den nyttiga trenden! då man både kan ha kakan och äta den. Jag har hört talas om blondies men faktiskt aldrig smakat själv förens jag gjorde dessa, men blondies är ett amerikanskt bakverk som är en brownie fast med vit choklad, alltså en blondie. Jag använde mig av en vit choklad med frystorkad hallon och mango i så mina blev en aning mörka i färgen och fick en härlig smak av hallon. Dessa blondies innehåller precis som mina brownie bollar, bönor. Men var inte rädd! Dessa är mjuka, saftiga och söta, precis som blondies ska vara. BLONDIES 215 gram urkärnade mjuka dadlar 233 gram ( en förpackning) ekologiska stora vita bönor 50 gram mandelmjöl 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljextrakt en nypa havssalt 50 mml smält kokosolja 1 ägg 1 msk mandelmjölk cirka 93 gram sockerfri vitchoklad sätt ugnen på 175 C. Skölj bönorna i vatten och torka hastigt av dem. Lägg bönorna i en matberedare tillsammans med dadlarna och mandelmjölken och kör tills det inte finns några klumpar kvar. addera mandelmjöl, bovetemjöl, bakpulver och salt. Kör igen. häll i vaniljextrakt, kokosolja och ägg och kör tills du har en välblandad smet. Flytta smeten till en bakskål. Hacka chokladen i små bitar och rör ned i smeten. Häll smeten i en browniepanna som är täckt med bakplåtspapper, sätt in i ugnen i cirka 30 - 35 minuter. Prova att sticka ned en gaffel i blondien, om den kommer upp torr är den klar. låt svalna, skär i bitar och njut!