UGNSBAKADE RÖDBETOR MED FETAOST OCH CITRON
Ikväll såg jag att mina rödbetor var tvungna att gå åt, så jag tog ett recept som morfar visade oss som förrätt och utvecklade det lite. Rödbetor Philadelphiaost Fetaost Citronskal Gör så här: Förkoka rödbetorna tills de är mjuka, ca 30 minuter. Skär dem sedan i lagom stora bitar. Toppa med klickar av Philadelphiaost, smulad fetaost och rivet citronskal. In i ugnen, 200 grader i 10 minuter. KLART! Rödbetor är verkligen en underskattad grönsak. Det är ju så gott! Sött och smakrikt och nyttigt. Och att kombinera det med mjukost och fetaost gav dem en krämighet, medan citronen gav en syrlighet. Ett mycket lyckat resultat. Jag skulle nog kunna tro att detta skulle fungera som ett tillbehör också, men jag tyckte att det blev så gott att jag bara åt det som det var. Och det fungerade också. Nu ska jag äta godis, och snart blir det Eurovision Song Contest! //