Fredagsmys

Hej, veckan har gått ovanligt fort. Antagligen dels för att jag var ledig i måndags, så i min hjärna är det bara torsdag idag. Beror säkert också på att det varit mycket på jobbet denna veckan, inte mycket för kroppen men mycket för huvudet. Har inte mockat en enda box på hela veckan, men har haft 4 nya vattenhästar på en gång, vilket kräver en del koncentration och fokus. Vi har även spolat stora stallet, och därför behövt flytta runt hästarna vilket är en del pusslande. Idag var det dock äntligen klart och har spenderat eftermiddagen med att fylla upp stallet igen, vi lär säkert behöva flytta om lite igen men nu är i alla fall alla stallar spolade så att vi har gott om boxar igen. Lär säkert börja trilla in lite mer hästar sen i Augusti igen, när lågsäsongen är över.   När jag kom in från stallet slängde jag ihop en lyxig fredags-middag bestående av Findus fiskpinnar, pommes och en sallad på baby spenat, gurka och stekt gullök. Och efterrätten är på G, testar Arlas recept på Chocolate Chip Cookies. Dock har jag ju som vanligt inte följt receptet, eftersom jag inte hade riktigt allt hemma.   _______________________________________________________________________________   Om någon annan blir sugen på att baka så är receptet följande:   Ingredienser 100 g Arla® Svenskt Smör1 dl strösocker ½ dl farinsocker 1 ägg 2 dl vetemjöl ½ tsk bikarbonat ½ tsk salt ½ tsk vaniljsocker 100 g mörk choklad   Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret långsamt i en kastrull, ta det från plattan så fort det har smält och låt det svalna. Om smöret är för varmt så smälter chokladbitarna ut i smeten. Hacka chokladen grovt. Rör ner socker, farinsocker och ägg i kastrullen. Blanda bikarbonat, salt och vaniljsocker i mjölet och rör ner det tillsammans med chokladen. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen. Det är lagom med nio kakor på varje plåt. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. _________________________________________________________________________________ Jag bytte ut farinsockret mot en halv deciliter strösocker extra och bakpulver iställer för bikarbonat, kakorna blev lite platta, men säkert minst lika goda. Var dessutom lite lat, istället för att hacka choklad använde jag choklad-knappar som jag redan hade hemma (eftersom det är otroligt gott till frukt och glass). När kakorna är klara tänkte jag göra i ordning en kopp fusk-cappuccino (pulver) och välja en av filmerna jag skrivit ner på min att-se-lista för sommaren. Perfekt fredagskväll om ni frågar mig! - E