LCHF vörtknäckebröd!
Kokosmjöl Fairtrade, 1000 g Ett gott juligt vörtknäckebröd är ett måste på julbordet! Det är ju SÅ otroligt gott tillsammans med en god senap och en bit julskinka! Här kommer mitt recept :)Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på LCHF vörtknäckebröd:1 dl aman prana kokosnötsmjöl1 dl mandelmjöl1 dl pofiber1½ msk fiberhusk2 msk santa maria vörtmix2-3 dl vattenBörja med att blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan vatten och rör samman till en jämn deg. Låt degen svälla i 5-10 minuter. Kavla en bit av degen i taget ganska tunt mellan två bakplåtspapper, tryck ut runda knäckebröd med hjälp av en kakform eller ett stort glas och lägg över på en bakplåt klädd med bakplåtspapper (du behöver 2 bakplåtar). Grädda på 150 grader i ca 25-30 minuter, vänd sedan på knäckebröden och sänk värmen till 50 grader. Låt ugnsluckan stå lite öppen tills ugnen har kommit ner i temperatur, stäng sedan luckan med ugnen kvar på 50 grader och låt knäckebröden gräddas på eftervärme tills de blir hårda, detta kan ta ett par timmar. Ta sedan ut knäckebröden från ugnen och låt de ligga kvar på sitt bakplåtspapper i rumstemperatur ca 1-2 timmar.ca 20-25 knäckebröd