LCHF twixkakor!
Fiber Syrup, Gold, 450gSukrin melis, 400 gram Måste ju påminna er om dessa ljuvligt goda twixkakor som är något av det mumsigaste vi vet här hemma! Mördeg, kola och choklad är ju en riktigt svårslagen kombo om du frågar mig! Här kommer mitt recept :) Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på LCHF twixkakor:Mördeg:100 g rumsvarmt smör½ dl sukrinmelis1 ägg2½ dl mandelmjöl½ tsk bakpulver1 krm vaniljpulver1 tsk fiberhuskBörja med att vispa samman smör och sötning, tillsätt sedan ägget och vispa en stund till. Ha i resterande ingredienser och vispa tills du får en jämn och slät deg. Tryck ut degen i botten på en brödform (ca 28x10cm) klädd med bakplåtspapper och grädda på 180 grader i ca 10-14 minuter. Ställ in kakan i kylen och börja göra kolatäcket.Kolatäcke:2/4 dl sukrinmelis1 dl fibersirap gold2½ dl grädde½ krm vaniljpulver20 gram smörKoka upp allting i en kastrull och låt sedan kolan stå och småkoka i ca 30-50 minuter tills kolan blir seg, rör runt ibland så det inte bränner fast. Häll kolan över mördegen i formen och ställ sedan in i kylen igen tills kolan stelnat. Topping:200 g sockerfri mörk chokladSmält chokladet över vattenbad och häll sedan ut den smälta chokladen över kolan i formen. Låt kakan stå i kylskåp tills chokladen stelnat. Dela kakan i önskade bitar och servera efter att den stått framme en stund i rumstemperatur.Ca 10-12 bitar kaka