LCHF smörgåstårta!
Mandelmjöl KRAV, 200 gCocos Mjöl Fairtrade, 1000 gKampanj! FiberHusk, 300 g Min smörgåstårta på LCHF vis! Ät och njut folks! :DRecept på LCHF smörgåstårta:Bröd:2 dl mandelmjöl 2 dl kokosnötsmjöl 3 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 6 ägg2 dl creme fraiche 1,5 dl vispgrädde 25 g smält smörBlanda alla torra ingredienser i en bunke.Vispa ihop ägg, creme fraiche, grädde och smält smör i en annan bunke.Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.Häll upp smeten på ett bakplåtspapper och täck med plastfolie och kavla ut smeten till en så fyrkantig kaka som möjligt.Dra bort plastfolien och grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Fyllning:Här kan man ju göra hur många olika varianter som helst!Min fyllning bestod av detta:3 st kokta ägg1 burk tonfisk3 dl majonäs2 dl creme fraicheEn bit finhackad purjolökTillsätt eller ta ifrån efter eget smak och tyckeBlanda ihop allting till en smet i en skål.Sammanställ smörgåstårtan:Dela brödet i 3 längder.Fördela halva fyllningen på första brödet.Lägg ett bröd över och fördela resten av fyllningen på brödet.Lägg sista brödlängden över. Blanda creme fraiche och majonnäs som du sen spacklar runt smörgåstårtan.Lägg plastfolie över och låt smörgåstårtan stå i kylskåpet över natten. Dekorera smörgåstårtan.Denna tårta räcker till ca 4-6 personer!