LCHF semmelrutor!
Sukrin melis, 400 gram Semmelbaket fortsätter! Idag blev det ett gäng mumsiga semmelrutor toppade med härlig mandelmousse och grädde, SÅ himla goda och perfekta att baka när man ska bjuda många på fika! Här kommer mitt recept :)Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på LCHF semmelrutor:1½ dl mandelmjöl½ dl pofiber1 dl sukrinmelis1 tsk bakpulver1 msk fiberhusk1 msk malen kardemumma4 äggBörja med att blanda samman alla torra ingredienser, ha sedan ner äggen och vispa med elvisp till en jämn och slät smet. Häll ner smeten i en 20x30 form klädd med bakplåtspapper och grädda på 175 grader i ca 13-16 minuter. Ta försiktigt ut kakan från formen tillsammans med bakplåtspapper. Under tiden kakan svalnar börjar du med din mandelmousse.Mandelmousse:2 dl mandelmjöl1 dl sukrinmelis1 äggvita1½ dl vispgräddeBörja med att vispa grädden fluffig. Blanda sedan samman mandelmjöl, sukrinmelis och äggvita i en separat skål till en jämn deg, ha ner degen i grädden och vispa tills allting blandat sig. När kakan svalnat vänder du den upp och ner på en bricka, dra försiktigt loss bakplåtspappret och bred ut moussen över kakan. Dela upp kakan i önskade rutor och toppa varje ruta med en liten klick grädde.ca 12-20 bitar Sukrin melis, 400 gram