LCHF mandelkaka med lingon!
Sukrin Gold, 500 gramSukrin melis, 400 gramSukrin Gold, 500 gramSukrin melis, 400 gram Mandelkaka är någonting som jag bakar ofta då det uppskattas väldigt mycket av hela familjen. Idag så ville jag variera mig och valde att tillsätta lite lingon och SÅ himla gott det blev! Jag toppade kakan med glasyr och lite extra bär, att toppa med vispad grädde eller sukrinmelis blir också hur gott som helst! Här kommer receptet :)Recept på LCHF mandelkaka med lingon:100 g rumsvarmt smör1½ dl sukrin gold1 krm vaniljpulver2 ägg4 dl mandelmjöl1½ tsk bakpulver1 dl skalad hackad mandel (finns färdigt att köpa)1½ dl frusna lingon (kan uteslutas)Börja med att blanda samman rumsvarmt smör, sötning och vaniljpulver till en jämn smet. Vispa sedan ner äggen och sist i med resterande torra ingredienser, vispa. Blanda försiktigt ner frusna lingon i smeten. Tryck ut smeten så jämnt som möjligt i en 24 cm springform klädd med bakplåtspapper. Grädda på 175 grader i 25-30 minuter. När kakan svalnat en aning, vänder du den upp och ner på en bricka och drar försiktigt av bakplåtspappret. Toppa med glasyr, vispad grädde, sukrinmelis eller vad du själv föredrar.Blir ca 8-10 bitarRecept på LCHF glasyr:2 dl sukrinmelis1 äggvita½ tsk citronsaft eller ättika (12%)2-3 msk vattenVispa samman allting i en skål tills det tjocknar en aning.