LCHF kladdkaka deluxe!
Sukrin melis, 400 gramDark Chocolate, 75 g Choklad-HasselnötÄkta Vaniljpulver, 10 g Mums för denna ljuvliga kladdkaka deluxe, toppad med hallon, smuldeg och choklad! En perfekt dessert för alla oss som älskar kladdkakor med extra allt! Här kommer mitt recept :) Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på LCHF kladdkaka deluxe:Hallontopping:200 g frysta hallon1 msk sukrinmelisKladdkaka:150 g smör1 dl sukrinmelis2 dl mandelmjöl½ dl kakao1 krm vaniljpulver1/4 tsk bakpulver2 ägg50 g mörk choklad 70%Smuldeg:50 g kylskåpskallt smör½ dl sukrinmelis1 krm vaniljpulver1½ dl mandelmjöl½ dl grovhackad sötmandelGarnering:30 g grovhackad mörk choklad 70%1 dl frysta hallon1. Börja med att koka upp hallon och sukrinmelis i en kastrull till syltig konsistens, ställ sedan åt sidan. 2. Smält smöret och chokladen till kladdkakan i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn smet. Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen. 3. Knåda nu ihop smuldegen i en skål. 4. Bred ut hallontoppingen försiktigt på chokladsmeten i springformen och toppa sedan med smuldegen.5. Garnera med grovhackad mörk choklad och frysta hallon.Grädda på 175 grader i 10-13 minuter, låt kakan svalna i kylen och servera förslagsvis tillsammans med vispad grädde.Ca 10 bitar kaka