LCHF julkola!
Sukrin melis, 400 gram Vad vore julens gottebord utan en mumsig julkola! Idag gjorde jag min variant med smak av choklad och pepparkaka, en farligt god kombo kan jag lova! Här kommer mitt recept :)Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på LCHF julkola:1 dl sukrinmelis0,5 dl fibersirap gold0,5 dl fibersirap clear1 dl grädde25 g smör1 tsk pepparkakskrydda 2 msk kakaoKoka upp allting utom kakao och pepparkakskrydda i en kastrull och låt sedan smeten stå och småkoka i 35-65 minuter tills den blir seg, glöm inte att röra runt då och då så den inte bränner fast. När kolan är färdig tar du av kastrullen från plattan och rör försiktigt ner pepparkaskrydda och kakao (ett mått åt gången). Häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper och låt kolan stå i kylskåp tills den stelnat. Skär sedan upp kolan i önskade bitar, förvaras i burk med lock i kylskåp.Ca 40 bitar kolaCa 0,8g kolhydrater per bit