LCHF jordgubbskladdkaka!
Sukrin Gold, 500 gramSukrin melis, 400 gram Nu hoppas vi på att våren är här för att stanna! Idag så svepte jag ihop en smarrig jordgubbskladdkaka till fikamyset i det ljuvliga vädret, en otroligt god kaka som är så enkel att göra! Här kommer mitt recept :)Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på LCHF jordgubbskladdkaka:150 g smält smör2 dl mandelmjöl1½ dl sukrin gold1 krm vaniljpulver1 nypa salt3 ägg Topping:1-2 dl frysta jordgubbarca ½ tsk sukrinmelisLägg upp jordgubbarna på ett fat innan du börjar med smeten. Smält sedan smöret i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet. Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen. Pudra sukrinmelis på de frysta jordgubbarna och blanda samman, lägg sedan ut jordgubbarna över smeten i formen. Grädda kakan på 175 grader i ca 15-17 minuter och låt sedan svalna en aning i formen. Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.ca 10-12 bitar Sukrin Gold, 500 gramSukrin melis, 400 gram