LCHF glasskakor!
Fiber Syrup, Clear, 450g Vem älskar inte kombinationen glass och kaka? Glass är något av det bästa vi vet nu i sommarvärmen och dessa ljuvliga glasskakor är riktiga storfavoriter! Jag använder mig av nicks gammaldags vanilj som fyllning mellan kakorna då vi alla här hemma tycker att den är magiskt god, dessutom så blir glasskakorna klara på ett kick med en redan färdig glass! Här kommer mitt recept :)Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på LCHF glasskakor:Chocolate chip cookies:50 g smält smör3½ dl mandelmjöl1 nypa salt2 msk aman prana kokosnötsmjöl1 tsk fiberhusk3 msk sukrinmelis eller söta efter egen smak 4 msk fibersirap clearTopping:Grovhackad mörk choklad eller chokladknappar, minst 70%Fyllning: Nicks gammaldags vanilj (eller annan valfri glass)Börja med att blanda samman alla torra ingredienser, ha sedan i fibersirap och det smälta smöret, blanda och knåda försiktigt ihop till en jämn deg. Låt svälla 5 minuter. Forma degen till ca 8-10 st bollar som du sedan plattar till kakor (0,5-1cm tjocka) på ett bakplåtpapper, toppa kakorna med grovhackad choklad eller chokladknappar. Grädda på 175 grader i ca 5-7 minuter, låt kakorna stelna till sig och svalna helt på galler tillsammans med bakplåtspapper. Se till att glassen har tinat en aning innan du klickar ut önskad mängd på en helt avsvalnad kaka, tryck sedan försiktigt en annan kaka ovanpå och jämna till glassen så gott det går. När du är färdig med alla glasskakorna, lägger du in dom i frysen tills glassen stelnat. ca 4-5 st glasskakor