LCHF fröknäcke!
FiberHusk, 300 g Ja det finns verkligen ett hav av olika recept på just fröknäcke, det är ju SÅ himla gott! Detta superenkla recept tog jag fram för flera år sedan och det fortsätter att vara en favorit! Just fröblandingen går givetsvis jättebra att byta ut helt efter sin egen smak! Här kommer mitt recept :)Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på LCHF fröknäcke: 1 dl sesamfrön1 dl skalade solroskärnor1 dl vallmofrön1 nypa salt1 msk fiberhusk1 msk pofiber1½ dl vattenBörja med att blanda samman de torra ingredienserna, ha sedan i resten och blanda till en jämn och slät deg. Låt degen svälla ca 5 minuter. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper några mm tjockt. Grädda på 150 grader i 10 minuter. Ta sedan ut och dela degen i önskade bitar (jag använder en pizzaslicer). Grädda i ytterligare ca 30-40 minuter, knacka med ett finger på knäckebröden för att känna så de har blivit hårda. (Tiden varierar beroende på ugn, håll koll så brödet inte bränns).ca 8-14 fröknäcke