Protein Semmelvåffla (fylld med mandelkräm)
Semmel-säsongen är gott igång med allt ifrån semmel-wraps, saffranssemmlor, mufflor och prinsessemlor. Så jag tänkte - varför inte göra en Semmelvåffla, självklart av nyttigare variant - fylld med protein! Recept på "protein-våffla" av belgisk variant (2,5 våfflor i Kitchen Aid våffeljärn): 4 dl havregryn (som mixas till ett fint mjöl) 1,5 dl vaniljprotein (vassle-protein) 1 tsk kanel1 tsk kardemumma 1 tsk bakpulver 4 dl mandeldryck 2 äggvitor1 nypa saltGör såhär: Rör samman alla ingredienser till en smet, grädda i belgiskt våffeljärn. Recept Mandelkräm: Istället för mandelmassa rörde jag samman en mandelkräm på mandelmjöl, mandelmjölk och sötströ. Blanda till den mängd du önskar till krämig konsistens, samt ta så mycket sötströ du önskar (jag vill inte ha så sött).Jag tog också i lite vaniljpulver samt 2-3 msk vispgrädde. (man måste inte ta i grädde, men smaka på smeten - det bli sjukt mycket fylligare smak med lite grädde) Dela våfflorna och bre på mandelkrämen. Spritsa med vispad grädde. Jag tycker de blev väldigt goda - särskilt då de stått i kylen över natten :)