Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Wok med grönsaker och lax (eller tofu)

Wok med grönsaker och lax (eller tofu):4 portBasmatiris eller råris, 2 dlRapsolja, 3 tskLax eller tofu, 500 gPurjolök, 2 dlBroccoli, 1 ståndSparris, 1 bukettPaprika, 1 stVitkål, ca 1 klyftaMorot, 1 storCocktailtomater, ca 10 stVitlök, 2 klyftorFärsk Ingefära, ca 2 msk rivenSambal oelek, ca 2 tskTeriyakisås, 2 dlSoy Sauce, några stänkSaften från 1 apelsin1. Koka riset enligt instruktion på förpackningen.2. Hetta upp 1 tsk olja i en stekpanna. Dela laxen (eller tofun) i mindre bitar, ca 3x3 cm. Fräs på båda sidor i pannan tills laxen är klar. Salta och peppar lite försiktigt.3. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar, skala och slanta moroten, skiva purjon, skiva vitkålen och bryt sönder broccolin i mindre buketter, skiva stammen. Skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar och klyv cocktailtomaterna i två delar.4. Hetta upp 2 tsk olja i en wokpanna eller stor gryta. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa i några minuter. Vill du ha dem lite mjukare kan du lägga på locket, sänka värmen något och låta dem ånga i någon minut.5. Blanda i krossad vitlök, finriven, färsk ingefära, sambal olek, apelsinjuice och soya. Rör runt. Blanda sedan i Teriyakisåsen. Smaka av.6. Rör i cocktailtomaterna och ta av grytan från värmen.7. Servera med ris. Ca 440 kcal/ porteller 8 sp/ port

Föregående inlägg

Måndagsmiddag

Nästa inlägg

Heta enchiladas till Valentine

Till bloggens startsida

En Gourmet På Diet