Pilgrimsmusslor
Pilgrimsmusslan- denna underbara, delikata mussla som kan tillagas och njutas på ett otal sätt. Pilgrimsmusslan är i säsong, i princip, året runt. Vill man vara en matsnobb hävdar man att den måste köpas färsk, inte fryst. Jag tycker det är lite orättvist av flera skäl. Pilgrimsmusslan är en råvara som tål infrysning väldigt väl och för många människor kan det vara svårt att få tag i färska musslor, beroende på var man bor. För andra är det inte ekonomiskt möjligt att köpa färska musslor. Om man nu av både ekonomiska och praktiska skäl kan njuta färska pilgrimsmusslor måste man välja om man ska ha romsäcken kvar eller inte. Somliga kastar bort den och andra anser att den är en delikatess. Väljer du att köpa frysta, tina dem i kylen över natten och dutta dem torra med hushållspapper innan tillagning. Dagens meny: Frukost: Pumpernickel med prosciutto och groddar, 1 glas tomatjuice Lunch: Majssoppa från igår, 1 persika Mellanmål: 1 päron, 1 liten bit cheddar Middag: Tomatpasta med pilgrimsmusslor Tomatpasta med pilgrimsmusslor4 portPasta, 300 gOlivolja 1 mskSalt och peppar efter smakSocker 1 tskTomater krossade, konserv med lag 4 dlVin, vitt torrt 1 dlVitlök 1-2 klyftaLök, gul 1 stParmesanost, riven 1 dlSalt 1 tskSmör 1 mskPilgrimsmusslor 12 st1. Tomatsås: Skala och finhacka vitlök och lök. Stek all lök i olivolja tills det mjuknar.2. Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Häll på tomaterna och koka ca 5 min. Krydda med socker, salt och peppar. Mixa såsen slät med mixerstav. 4. Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag. Blanda med tomatsåsen. 5. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Salta och peppra. 6. Vänd ner parmesanosten i pastan. Lägg upp pasta och pilgrimsmusslor i djupa tallrikar.ca 500 kcal/port