Måndagsmiddag
Måndag, slask, grå himmel och hela arbetsveckan kvar.... Det är ett sätt att se på det hela. Släpp det och tänk i stället att nu är det en hel vecka kvar till nästa måndag. Kryp upp i soffan, svep om dig en pläd och titta på en bra film samtidigt som du njuter av den här goda, nyttiga och enkla pastarätten. Och varför inte ett glas vin till? Fullkornspasta med vintergrönsaker: 4 port Fullkornspasta, 280 gRapsolja, 2 tskGul lök, 1 stChampinjoner, 10 stMorot, 1 stFänkål, 1 stPasserade tomater, 3 dlVitlök, 2 klyftorSalt och pepparChiliflakes, ca 1 tskHonung, ca 1 msk18 kcal / portOregano, torkadBönor, stora vita konserv, 1 burkParmesanost, riven, ca 2 msk1. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.2. Hetta upp olja i en stor panna. Fräs den hackade löken och svampen tills de mjuknat och fått lite svag färg. 3. Lägg i finhackad morot och fänkål. Fräs i några minuter.4. Häll på de krossade tomaterna. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om. Häll ev på lite extra vatten för att få en bra konsistens på såsen.5. Krydda med salt och peppar, oregano, chiliflakes och honung. Rör om och låt sjuda i ca 5 minuter.6. Häll i bönorna och koka ytterligare några minuter. Inte för länge, då blir bönorna alldeles mosiga.7. Servera med pasta och färskriven parmesanost. 420 kcal/ port eller 9 sp