Indiskt bröd med kryddig fyllning
På helgerna när man har lite mer tid är det roligt att experimentera med nya, lite krångligare och mer tidskrävande maträtter. I dag provade jag att göra ett indiskt bröd med fyllning till en enkel morotssoppa. Receptet har jag hittat i en bok med indiska maträtter som jag haft i tusen år. Jag ändrade dock lite på mjölblandningen och lade till linser och lite andra kryddor i fyllningen. Ursprungligen var det bara potatis i fyllningen med jag tyckte det skulle smaka bra och vara mer hälsosamt om man i stället tog hälften linser. Hoppas det smakar! Indiskt bröd med kryddig fyllning: 6 stycken Fyllning: Kokt potatis, 2-3 medelstora Kokta linser, 1/2 burk Färsk Grön Chili, 1/2-1/4, finhackad Färsk koriander, 1 msk finhackad Vitlök, 1 klyftaSaften från 1/2 citron Salt och peppar Deg: Vetemjöl, 4 dl Grahamsmjöl, 4 dl Smör, 100 g Vatten 1. Skala och koka potatisen mjuk.2. Mosa potatis med de kokta linserna. Blanda i hackad chili, krossad vitlök, hackad koriander, salt och lite peppar.3. Blanda mjöl och salt. Blanda i smöret och pulsa med matberedaren så smöret blir finfördelat i mjölet. Blanda i vatten tills du har en fast deg.4. Dela degen i 12 bitar.5. Kavla ut varje boll till en kaka, ca 15 cm i diameter.6. Bred ut fyllningen på 6 av kakorna. Lägg de övriga 6 på de andra och tryck ihop kanterna.7. Värm en stekpanna till medelvärme och pensla ev med lite olja. Grädda varje kaka ca 2-3 minuter på varje sida. 8. Servera med soppa eller sallad. Ca 440 kcal/ kaka De är mäktiga och vill du gå ner i vikt räcker definitivt 1/2 kaka för att du ska hålla dig mätt och belåten om du tar lite grönsakssoppa till.