Dagens lunch: Algsallad med halloumi, granatäpple och bönor
Alger innehåller massor av nyttiga mineraler och enzymer. De finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och måste ofta blötläggas innan man äter dem. De kan, för den ovana, lukta lite "funky" av hav och fisk men smakar jättegott. Använd kryddor och våga prova. De gör dig gott! Algsallad med halloumi, granatäpple och bönor:4 portBabyspenat, 2-3 stora nävarPurjolök, ca 10 cmStora vita bönor, 1 förpackning, ca 400 gGurka, ca 10 cmHalloumiost, 200 gTorkade alger, ca 15 gGranatäpple, 1 stDressing: Sweet chilisås och soja1. Lägg algerna i blöt ca 15-20 minuter.2. Häll av bönorna i ett durkslag, skölj och låt rinna av.3. Tärna halloumin och fräs i lite rapsolja.4. Dela gurkan på längden, kärna ur med sked och skiva tunt. Skiva purjon.5. Lägg spenatblad i botten, toppa med de urkramade algerna, gurka, purjo, ost, bönor och granatäpplekärnor.6. Om du vill kan du blanda lite sweetchilisås med soja och ringla över som dressing.Ca 375 kcal8 sp