TRUFFLE PIZZA..
OMG!! Det här, mums! Gäller dock att man älskar tryffel, haha. Bianco, de är nya favoriten också, pizza utan tomatsås, mums! Pizzadeg (2 portioner) - 250 g vetemjöl, 150 g vatten, 100 g surdeg, 7,5 g salt, 0,5 msk olivoljaBlanda alla ingredienser i en degblandare. Kör på låg hastighet ca 10 minuter, jäs över natten i kylen. Forma degen till bollar. Låt dem jäsa 5 timmar i kylen. Ta ut degen och forma bollarna till pizzor på mjölat underlag, tryck ut dem försiktigt med fingrarna, kavla ej. Sätt ugnen på 275 grader. Jag hade sedan på olivolja på degen samt mozzarella och gräddade i ugnen tills de att pizzans kanter reste sig lite, fick färg och att kanterna blir lite bubbliga. Beroende på ugn, men ca 8-12 minuter skulle jag säga. Efter att jag tog ut pizzan toppade jag med ruccola, tryffelsalami (det går att ta bort om man vill ha en vegetarisk), hade ut Zetas crème svamp med tryffel, tryffel aioli, parmesan och sen pinjenötter. Fruktansvärt god! Wow! Om man inte orkar eller har tid att göra egen pizza deg går det absolut att köpa färdig. Fontana har en stenugnsbakad som är väldigt god. Den ligger vid brödavdelningen oftast, alltså inte i kyl.