STICKY CHOCOLATE CAKE.
Kärleksmumskladdkakan blev en hit här hemma. Ibland (väldigt sällan) händer det att jag blir sugen på att baka. M älskar kladdkaka men har gjort det senaste gångerna så letade efter recept och hittade då denna. Kärleksmums är gott, kladdkaka är gott, så varför inte slå ihop det?! Tid: 30 minuter+ tid i kyl. Ingredienser: 200 g smör, 3 dl strösocker, 1,5 dl kakao, 0,5 tsk salt, 3 ägg, 1,5 dl vetemjöl. Kärleksmumsglasyr, 50 g smör, 2 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 3,5 dl florsocker, 1,5-2 msk kaffe, ca 2 msk riven kokos. Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform som är 20 cm i diameter. Smörj konsterna med smör och "mjöla" med kakao. Smält smör i en rymlig kastrull. Blanda ner socker, kakao och salt. Rör sedan ner era ägg i taget. Avsluta med att röra ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Kladdkakan ska dallra rätt rejält i mitten. Ta sedan ut kakan och låt kallna helt i kylskåpet. Kärleksmumsglasyr: Smält smöret till glasyren i en kastrull. Blanda i kakao, vaniljsocker och florsocker. Späd med kaffe tills du har en slät glasyr. Häll glasyren på den kalla kladdkakan och strö över kokos. Låt kakan stelna i kylen ytterligare en timme, sen är det bara att njuta!