SALMON, AVOCADO & LIME..

Vardagen är här, rutiner och matlagningen (äntligen). Okej, nu lät det som att jag inte lagat mat på hela sommaren, haha. Men det har jag självklart gjort men har blivit mycket mat ute på olika restauranger och lättare måltider som man snabbt slängt ihop. Jag har saknat att laga riktig mat, lägga tid på det. Och idag var det dags, det blev lax, avokado, limeyoghurtsås. Mums så gott det var. du behöver (fyra personer) - fyra portioner Zeta fullkornsbulgur & quinoa, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 3 paprikor (grön, röd och gul), laxfilé, sesamfrön och avokado. 2 dl tjock yoghurt (jag använde mat yoghurt 8%), 1 lime (saften), salt & peppar. du gör - Placera laxen i ugnen på 200 grader. Vispa ihop yoghurt och pressad lime till en dressing/sås, blanda i salt och peppar efter smak. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i små fina bitar. Fräs löken och vitlöken mjuka i olja och låt sedan paprikan fräsa en stund också. När bulgur och quinoa är klar blandar du ner det tillsammans med lök och paprika blandningen och rör ihop. Skär upp avokadon och servera tillsammans med laxen och bulgur bladningen.