KALE SALAD, SALMON AND MUSTARD.

En matig sallad med ugnsbakad lax, krispig grönkål, broccoli, syrligt äpple och en krämig senapsdressing. Går snabbt att slänga ihop när det är ont om tid. Jag har väldigt svårt för lax men vet att det är viktigt att äta fisk (omega 3) men tyckte faktiskt att denna rätt tog bort den typisk fisksmaken som jag har svårt för. Kommer garanterat laga den här salladen igen. Var också lite spännande med senapsdressingen till. Skulle gissa att det funkar att byta ut laxen mot något vegetariskt alternativ som finns i frysdisken eller varför inte halloumi?Ingredienser för fyra portioner - 500 g laxfilé, salt, svartpeppar, olivolja, 200 g färsk grönkål, 3 msk färskpressad citronjuice,  2 st äpplen (jag valde grönt), 1 st broccoli. Till dressingen - 2 dl matyoghurt eller créme fraîche, 2 tsk dijonsenap, 1 msk grovkornig senap, salt och peppar. Jag valde även att lägga till gurka och tomat i salladen, samt hade dill på laxen också. Tillagning - Sätt ugnen på 200 grader. Krydda laxen med salt, peppar och häll över lite citronsaft på den (ca 1 msk). Lägg i en oljad form och ringla över lite olja på laxen. Ställ i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt laxen svalna lite och bryt/skär i bitar. Senapskräm - Rör ihop alla ingredienser till senapskrämen och krydda med salt och peppar. Ansa grönkålen och bryt i mindre bitar, släng den hårda stammen, skär upp broccolin. Stek detta i olja, salta gärna lite också. Skär upp äpplet (och om du väljer att lägga till något mer). Lägg upp allt, ha på senapskrämen. För att få något knaprigt till skulle nog pumpakärnor eller solrosfrön funka att strö över på slutet.