ITALIAN TOMATO SOUP.
Jag vet inte vad som händer, haha. Matblogg? Kommer väldigt mycket recept nu och väldigt lite annat. Men har som sagt tagit lite paus härifrån och inte hunnit göra speciellt mycket sen vi kom hem förutom att packa upp, städa och LAGA MAT. Haha! Så jag hoppas ni gillar recepten och står ut med mycket sånt nu. Ikväll gjorde jag en mustig italiensk tomatsoppa med mozzarella. Mycket gott. Jag gillar verkligen soppor. Och kul att prova lite nytt. Inte gjort en tomatsoppa på detta sättet tidigare och gjorde väl lite som Per Morberg, häller i lite allt möjligt och måttar inte speciellt noga men ska försöka ge er en hyfsad förklaring i alla fall, hehe. Du behöver - 1 gul lök, 400 g konserverade körsbärstomater, 2 vitlöksklyftor, 3 dl vatten, 2 msk tomatpuré, 100 g soltorkade tomater, 2 grönsaksbuljongtärningar, lite chilifrukt, torkad basilika, torkad oregano, salt, peppar, körsbärstomater, mozzarella bollar (ni förstår vilka jag menar om ni kollar bilden), olja. Du gör - Hacka löken och stek på den lätt i oljan. Tillsätt vatten, tomatpuré, konserverade tomaterna, soltorkade tomaterna, buljongtärningarna, pressa i vitlöken, hacka chili och häll sedan i den och avsluta med basilika. Låt detta koka upp snabbt och sänk sedan värmen och låt puttra, rör om då och då. När ni tycker det är en bra konsistens, vissa vill ha ganska lös och andra en mer tjock soppa. Upp till er. Tillsätt sedan oregano, salt, peppar efter tycke och smak. Låt de små puttra ihop i 3 minuter. Lägg i mozzarellan och några färska körsbärstomater och rör om. Häll sedan upp. Mozzarellan smälter snabbt så ni får skynda er lite, hehe. Servera med vitlöksbröd. Den här soppan kommer bli en återkommande soppa hemma hos oss. Enkel och väldigt god. Älskar soppa just på hösten och vintern när man oftast är sugen på varm mat, speciellt om man varit ute och är lite frusen. Nu blir det film, te och sen sömn. Puss <3