GRÄNSÖ SLOTTSRESTAURANG

Hola!   Som lovat, MATbilder! Haha, jag är en riktig foodie och absolut TOKälskar att gå på restaurang! Jag och min pojke har varit duktiga på det när vi åker bort, (ett exempel är nyår, då åt vi fem-rätters nyårssupé.. Mmm) så därför kommer det kanske dyka upp lite bilder på mat då och då! Nu äter vi ju inte lyxig restaurang-mat varje helg, då det största utbudet i vår stad är pizza (mmm lyxigt haha) men ibland så!   Har kopierat beskrivningen av maten från deras hemsida! Kika in den HÄR!   CARPACCIO Havets läckerheter med grönsakscrudité. Lax, torsk, helgeflundra, pilgrimsmussla och hummer skivas i tunna skivor,  marineras med en citronolja och serveras med en hummervinägrette och majsknäckebröd. Cruditén har en bas på morot, gulmorot- & fänkål och slungas i olivolja och äpplevinäger.   ANKA Pepparconfiterat ankbröst med örtbakad bellaverde, salviasmör, potatis- & primörkaka och syrlig pepparrotssås Anka är en klassisk svensk fågel, här confiteras bröstet i kallpressad rapsolja och Sarrawackpeppar, en av världens finaste pepparsorter från Malaysia.   CHOKLADFONDANT På 70% Guanajachoklad som har en blandning av 3 olika chokladbönor gör vi denna krämiga fondant och serverar med en hemgjord vaniljglass och körsbärskompott Chokladsmaken har en blommig och fruktig ton som är mycket välbalanserad och chokladen har en ovanligt lång eftersmak.     P.S. Ber om ursäkt för de lite mörka bilderna... Dels är jag inte så haj på min kamera haha plus väldigt mörk (men mysig!) stämning därinne.. Kände itne för att sätta på blixten och lysa upp hela rummet haha. ;)