homemade pasta

Tror jag nämnde här om dagen att vi har fått dille på Masterchef programmen med Gordon Ramsey? Han lagade i alla fall sin prisbelönta ravioli med hummer och sen dess har vi haft total abstinens att laga just pasta! Så vi har köpt pastamaskin, formar och you name it sen dess och igår var det äntligen dags att testa! Vi bjöd in två kompisar också för att ha en ordentlig pastakväll och sedan kolla på debatten mellan någon av USA:s framtida Vice Presidenter (som förövrigt inte imponerade direkt mycket någon av dem) men tillbaka till pastan! Vi bestämde oss för att göra en svamp och tryffelfyllning i svampsås och jesus vad gott det blev! Här kommer receptet: Pastan- 6 ägg- 600 g pastamjöl! Gör såhärHär tycker jag typ att ni ska googla haha! Men ni ska använda 4 ägg och 2 gulor och ha i mitten av mjölet som agerar skål, sen ska ni sakta blanda ihop lite i taget tills att allting är ihop och då börjar knådandet. Detta tar sin lilla stund men ni ska få till en ordentligt fin deg som känns slät och inte allt för blöt. Den ska sedan packas tight i plastfolie och in i kylen i 20-30 min. Plocka sedan ut den och knåda lite till. Dags att kavla ut! Se till så att degen aldrig blir tjockare än själva pastamaskinen! Så ni ska försöka få den så lång som möjligt och när ni känner er nöjda så sätter ni pastamaskinen på det tjockaste läget och börjar processen. Här är det viktigt enligt Gordon Ramsey att man kör igenom degen på det tjockaste läget typ 10 ggr. Sen arbetar man sig nedåt i form av att göra maskinens läge smalare och smalare. När vi var på det smalaste läget var vi tvungna att vara 4 personer som höll i degen haha! Den blir alltså Lååååååång och tunn!OBS VIKTIGT!:Tänk på att hela tiden ha sin pastamaskin, händer och pasta MJÖLAD!  Fyllning- skogschampinjoner- tryffelolja- scharlottenlök- vitlök- parmesanost- salt och peppar Gör såhärStek champinjonerna först och låt vätskan rinna bort. Addera sedan en stor klick smör och resten av grejerna förutom tryffeloljan som du adderar precis i slutet. När det har fått färg, tar du bort en tredjedel av fyllningen och sparar, resten lägger du i en matberedare/stavmixer och mixar relativt slätt. Sås- vitt vin ca 2 dl som du reducerar ner till hälften typ tillsammans med en tredje del av din svampfyllning som du sparade från fyllningen- 4-6 dl grädde- salt och peppar- timjan- tryffelolja Gör såhärTa din sparade svampfyllning och lägg i en stekpanna (eller kastrull) och ha medelhög värme. Addera det vita vinet och låt reduceras ner till typ hälften innan du tillsätter grädden. Låt koka ihop en stund så att det sätter sig och addera tryffelolja, timjan och salt och peppar efter smak. Sen är det bara att NJUTA!!! När alla delar är klara så ska ju självklart göra runda formar av din deg, vi hade köpt formar så att det skulle vara enkelt, men är du pillig kan du säkert skära! Sen använder du en gula för att fästa pastan med fyllningen emellan. När du gjort alla dina raviolis så kokar du dem i vatten som är rikligt saltat! Vi kokade våra i ca 2 min och de blev helt magiska!! Sen serverade vi med såsen, parmesanost och tomater! Blev så gott!