DUMPLINGS
Igår kväll på Alla Hjärtans Dag testade vi att laga dumplings för första gången och vi kommer definitivt att göra det igen!Det var både väldigt kul, mysigt och gott - toppen grej att göra med kompisar!Vi gjorde två olika, en vegetariskt och en med kyckling. I den vegetariska hade vi:- 2 vitlöksklyftor- 4 msk riven ingefära- 1 röd peppar- 4 salladslökar- 400 g blandad svamp jag hade shiitake och kastanjechampinjon- 4 msk olja- 2 msk sesamolja- 1 tsk Five spices- 2 msk flytande honung- 2 msk risvinäger- 2 msk soja- 1 tsk salt I den med kyckling hade vi:- 400 g kycklingfärs- 1 ägg- 2 vitlöksklyftor- 3 cm riven färsk ingefära- 1 msk finhackad koriander- 1 röd chili- salt Vi både gillade den vegetariska med svamp mest, då den helt enkelt kändes fräschast och hade mest smak. Ett tips som vi kommer anamma nästa gång är också att nästan dubbla kryddningen. Vi ångkokade våra först för att sedan avsluta med att steka dem. Tror egentligen att man ska göra tvärtom, men detta kändes rätt för oss haha :) Tycker även att vi fick till vikningen efter ex antal försök. Vi köpte färdig dumplings "deg" då vi inte orkade göra egen, men det måste vi nästan testa någon gång också då G fick en pastamaskin i julklapp. Redo att serveras!Vi delade på en flaska vin och mumsade i oss våra dumplings. En riktigt mysig Alla Hjärtans Dag <3