Thekakor
Thekakor ugn 225 grader (över och under värme, inte varmluft) 500g vatten 60-75g jäst 10g salt 200g smör 50g torrmjölk 50-70g socker 900g mjöl Blanda vatten (37 grader) och jästen först, så att jästen får lösa upp sig. Kör sen ner resten av ingredienserna i bakmaskinen och kör 6-7 minuter på medelhastighet. Degen är klar när den släpper från kanterna. Låt degen vila i bunken ca. 30min Ta upp degen på bordet, väg upp den i bitar på 70g och rulla dem till bollar. Börja kavla den som du rullade först, det är lättast. Kavla den så den blir lite plattare än 1 cm. När kakan är kavlad, nagga den med en gaffel och lägg den på en plåt. Man kan lägga thekakorna 3,2,3 då får de plats (kommentera om du ej förstår). Låt kakorna jäsa 40 minuter eller mer. Mina behövde över en timma, men då var det ganska kallt i mitt kök. När de har jäst färdigt ska de stå ca. 8minuter i ugnen.