Tårtbotten

Att göra en egen tårtbotten kan vara bland det enklaste. Det är svårt att misslyckas.   Jag väger mina ingredienser (allt utom bakpulver, ägg och vanillinsocker) därför jag tycker att det är lätt, och för att slippa smutsa ner en massa disk. Dessutom ger det exakt samma resultat varje gång.   Detta är mitt grundrecept.   Ugn: 200g   4st ägg 140g socker 60g mjöl 80g potatismjöl 1 tsk bakpulver ½-1 tsk vanillinsocker   Vispa ägg och socker länge och luftigt (det ska påminna om en marängsmet). Väg sedan upp resten av ingredienserna i en skål och sikta ner allt i äggsmeten. vänd ner mjölblandningen med stora tag. Arbeta inte för länge, för då försvinner all luft som du tidigare arbetat in och detta ger en seg och kompakt kaka. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen och grädda den i ca. 20 minuter. Detta varierar ganska mycket från ugn till ugn, så bäst är det att känna på kakan med en sticka. Stickan ska vara torr.