Rabarbermuffins

  Rabarbermuffins   Så var det ju den där rabarbermarmeladen som jag gjorde. Den har inte blivit använd så mycket, men nu var det dags. Kom på idén att använda den som fyllning i muffins. Det blev supergott! Blandade dock ut den med lite färska rabarber för att de skulle bli mer syrliga och för att det skulle bli lite bitar i dem.   Ugn: 200 grader   115 g smör 2 dl socker 2 ägg 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver ½ dl mjölk 3 dl vetemjöl   (marmelad som fyllning + en halv hackad rabarb).   Vispa smöret, sockret och vaniljsockret lite "pösigt". Rör därefter i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken, och rör sen ner mjölet och bakpulvret försiktigt i smeten. Vispa INTE för länge. Dela upp smeten i 12 muffinsformar (som gärna får sitta i en muffinsplåt) och gör sedan ett hål i varje form (för sylten/marmeladen). Skeda i fyllning efter tycke i varje muffins.   Skjutsa in dem i ugnen och grädda i 15-25 minuter (beroende på hur mycket fyllning och hur bra ugn du har). Ta ur muffinsen ur plåten när de är varma och låt dem svalna på ett galler.