Pannkakstårta
Pannkakstårta Amerikanska pannkakor 3½ dl vetemjöl (210g) 2 tsk bakpulver ½ tsk salt 1-2 msk socker 2 tsk vaniljsocker Skal av ½-1 citron 30g smör 2 ½-2,75 dl mjölk 1 ägg Smält smöret, låt svalna lite. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och riv ner citronskalet. Tillsätt smöret, mjölken och ägget och vispa ihop till en jämn smet. Grädda pannkakorna (i smör) i en medelvarm stekpanna (de ska vara lite mindre än stekpannan). När smeten börjar få bubblor på ovansidan är det dags att vända på kakan, grädda sen tills färgen är fin. När alla pannkakor är gräddade är det dags att göra tårtan. Jag använde mig av frysta hallon, vaniljglass, nektarin och chokladsås, men det går att göra med precis vad som helst. Bara fantasin sätter stopp. Enkelt men gott.