Morotskaka på mammas vis

  Ni får ursäkta för bilderna, den ena är tagen i mörker med blixt (igår innan min familj kastade sig över kakan) och den andra idag på morgonen.   Morotskaka   Ugn: 175 grader   Kakan 2 ägg 2 dl socker 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel 2 dl mjöl 1 dl matolja 3 dl finrivna morötter   Glasyr 60 g smör 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 140 g mjukost (Philadelphia funkar med)   Börja med att sätta ugnen på 175 grader och smöra och mjöla en form med löstagbar kant. Vispa därefter ägg och socker till kakan poröst. Blanda resten av ingredienserna (förutom olja och morötter) i en bunke bredvid och rör sedan ner detta i äggsmeten, tillsätt därefter morötterna och oljan. Häll smeten i formen, sätt in den i ugnen och grädda den i ca. 20 minuter. Kakan är klar när det inte blir någon smet på provstickan.   Låt kakan svalna.   Börja med att vispa smör och sockret till glasyren poröst. Blanda sen ner resten och vispa tills allt blir fluffigt. Bred sedan glasyren på den avsvalnade kakan.   Morotskakan ska förvaras i kyl, och är mycket god dagen eller några dagar efter.   Moroten som ligger på min kaka är gjord av marsipan.