Klarbärssylt

    Klarbärssylt   Fick lite klarbär (typ körsbär) av mormor för ett tag sen så att jag kunde koka egen sylt (brukar alltid äta upp mormors). Jag blev överlycklig när hon ringde och frågade om jag ville ha, detta för att just denna sylten är något av det bästa jag vet. Jag äter den inte som vanlig sylt, till något annat, utan jag äter helst bara sylt. Sylten är lite speciell eftersom bären inte är urkärnade. Detta innebär att man måste sitta och spotta ut alla kärnor. Otrevligt tycker vissa, helfestligt tycker jag! Suuupergott är det, och suuuuperenkelt att göra!   1500g klarbär 600-700g socker (beror på hur länge du vill förvara den, den håller bättre ju mer socker som är i)   Häll i bären och sockret i en kastrull, värm sakta till det har blivit mer som en soppa, låt den då koka upp och sedan koka i 15 minuter. Häll upp på burkar. Om man inte vill att sylten ska bli så rinnande kan man ta syltsocker istället. Då får den en fastare konsistens.