Jakten på den perfekta kladdkakan
Kladdkaka med sirap Att hitta den perfekta kladdkakan är svårt! Det som var så enkelt och blev så väldans gott varje gång när man var liten har nu blivit omöjligt! Antingen är den inte kladdig, eller så är den så kladdig att den inte känns färdig. Den kan vara torr i kanterna, smaka för lite choklad, smaka för mycket choklad.... Jag blir ALDRIG nöjd! Så nu har jag börjat jaga! Därför rubriken. Utvärdering: Denna kladdkakan var god, om än lite ojämnt bakad eller vad man nu ska säga. Den var lite torr i kanterna och väldigt kladdig i mitten. Den smakade aningen lite choklad för min smak, men den var god ändå. Den blev bättre efter en natt i kylen, men bättre kan det bli! Till de som inte har så höga krav som jag har är denna nog perfekt! God, och lätt att göra. Ugn: 175 grader 100 g smör50 g mörk choklad 1 dl ljus sirap 2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ½ tsk bakpulver 1½ krm salt Smält smöret i en kastrull. Lägg ner chokladen i bitar och låt smälta. Rör ner sirapen. Vispa snabbt ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner i ägg-socker-smeten. Häll i blandningen med smör, choklad och sirap. Häll upp i en smörjd springform och grädda i 15-18 minuter. Betyg: 3,5 av 5