Italiensk surdegslimpa

  Italiensk surdegslimpa   En mycket god limpa som endast heter italiensk för att jag skulle ha något att kalla den, finns inget speciellt italienskt med den. Men det är en luftig, fin,  ljus limpa med god smak. Godast nybakad.   Ugn: Insättningstemperatur 275 grader         "Mellantemperatur" 250 grader (i 5 minuter)         Avbakningstemperatur 220 grader   Dag 1 kväll   50g rågsurdegsgrund 100g fint rågmjöl 150-200g vatten   Blanda ihop och låt stå över natten.   Dag 2 morgon   500g vatten 25g jäst 200-300g surdeg 0,4 dl rapsolja 1 msk honung 60g havregryn ca 600-800g vetemjöl special 20g salt   Blanda ihop allt utom saltet, och låt det gå i 4 minuter. Häll i saltet och låt degen gå ytterligare 2 minuter. Gör glutentestet för att se om degen är färdig. Låt degen vila i en inoljad plastback i 1½-2 timmar. Vik ner när halva tiden har gått. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med durumvetemjöl och dela i två bitar. Slå försiktigt upp degbitarna till limpor som du placerar på plåt. Låt jäsa i 1-1½ timma innan du strör durum på limporna, snittar dem, och kör in dem i ugnen. Spraya in vatten. Sänk ugnen till 250 när du sätter in dem och sänk sedan till 220 efter 5 minuter. Grädda det i ca. 20 minuter. Ta tempen (96-98 grader) för att vara helt säker på om det är färdigt.