Hallonmoussetårta!

  Tårtan ser ju lite tråkig ut såhär, men med lite frukt på blir den toppen! Man kan också lägga flera lager med mousse på, t.ex. hallon och passion eller choklad och hallon, men detta är en underbart god grund i alla fall!   Hallonmoussetårta   Browniebotten   Ugn: 175 grader   120g mörk choklad (eller blanda ljus och mörk) 100g smör 2 ½ dl socker 2 ägg 1 msk vaniljsocker 1 krm salt 1 ½ dl vetemjöl 3 msk ljus sirap (för att den ska bli lite segare än vanligt)   Smält chokladen och blanda i smöret så att det smälter. Tillsätt sockret och rör om. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, vaniljsockret och saltet. Rör om. Vänd sedan ner mjölet försiktigt.   Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant. Man kan också mjöla eller bröa formen om man är orolig för att det inte ska släppa.   Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Den ska inte vara jättekladdig, men inte heller helt torr.   Låt kakan svalna!     Hallonmousse   5 dl hallon 1,25-1,5 st gelatinblad (beroende på hur fast man vill att moussen ska vara) 0.75 dl socker 1 tsk vaniljsocker 2,5 dl grädde   Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp hallon och socker. Sila såsen så att kärnorna försvinner och tillsätt nu gelatinbladen i den släta såsen.   Låt hallonblandningen svalna och rör ner vaniljsockret. Vispa nu grädden (en aning lösare än vanligt). Blanda FÖRSIKTIGT ner den avsvalnade hallonsåsen i grädden. Vispa INTE i den och se till så att hallonen INTE är varma.   Häll moussen på browniebotten och ställ i frysen. låt vila två timmar innan servering. Går bra att förvara i kyl några dagar utan att tårtan blir av sämre kvalitet.