Glögglimpa
Glöggbröd Ugn: 200 grader Det här är ett bra bröd som påminner lite om ett vanligt sirapsbröd. Den har en svag smak av glögg och är så gott att äta nybakat. 2 dl glögg 3 dl vatten 120g grovt rågmjöl 60g smör 10g salt 0,5 dl mörk sirap 40g jäst 540g vetemjöl Värm glöggen, lägg i smöret så att det smälter och vispa sen ner rågmjölet. Låt detta svalna. Slamma jästen och vattnet (37 grader), häll i detta i degblandaren tillsammans med resten av ingredienserna. Kör degen tills den släpper från kanterna eller känns elastisk (ca. 4-6 minuter). Ta upp degen på bordet, väg upp den i två lika stora bitar och rulla dessa till bollar. Låt degbitarna jästa i ca. 30-40 minuter. Gör sedan limpor av bollarna, och låt de jäsa till knappt dubbel storlek ca. 40 minuter. Sätt in de i mitten av ugnen och baka dem tills de låter ihåliga när man knackar på undersidan av limpan, och så klart tills färgen är fin. Man kan också mäta temperaturen, mellan 96-98 grader ska limpan vara.