Chilibröd

  Chilibröd   Ugn: 200-225 grader (varmluft)   50g jäst 500g vatten (37 grader) 25g olja 10g socker 18-20g salt 500g vetemjöl 120g grahamsmjöl 2 gröna chilifrukter (hackade i bitar) 1 tsk chiliflingor   Slamma jästen i vattnet. Blanda i resten av ingredienserna. Kör degen i ca 4-6 minuter, tills degen känns seg när du drar i den. låt degen vila i ca. 40 minuter.   Ta upp den på bordet och väg upp den i bitar om 80g som du formar till bollar. Rulla ut bollarna lite avlånga med väldigt smala kanter och lägg dem på plåt.   Låt dem jäsa till ungefär dubbel storlek i ca. 30-40 minuter.   Skär ett snitt mitt på med en kniv eller rakblad och strö på lite flingsalt och chiliflingor. (man kan pensla dem med lite vatten eller mjölk först för att få saltet och kryddan att fästa).   Sätt in i ugnen och baka tills färgen är fin och de låter ihåliga när du knackar på dem under, ca. 15 minuter.