Brownies

    Brownies   Jag har länge gått och tittat i Lailas bok one more slice på browniereceptet, men det har aldrig blivigt av att jag har gjort det, men nu äntligen! Gottgottgott!   Ugn: 175 grader   Kakan 350g rumsvarmt smör 6 dl strösocker 3 dl kakao 1 dl ljus sirap ½ tsk salt 6 ägg 3 dl vetemjöl   Fudgeglasyr 1½ dl vispgrädde ½ dl mjölk ½ dl ljus sirap 200g mörk choklad   Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker tills det blir lite luftigt. Sikta i kakao och rör ner det tillsammans med sirapen och saltet. Rör i ett ägg i taget och rör sen försiktigt ner vetemjölet. Fyll smeten i en bakplåtspapperstäckt ugnsform med kant (den ska vara lika stor som en vanlig plåt, ca. 30x40 cm). Grädda kakan i mitten av ugnen (i receptet står det 30-35 minuter, men för mig räckte det med 20 minuter så var uppmärksam!), för kakan ska fortfarande vara lite kladdig när man tar ut den (och det var knappt min).   Låt kakan svalna och skär av kanterna.   Koka upp grädden mjölken och sirapen och låt den därefter svalna lite innan du rör ner den finhackade chokladen (ska bara hackas för att den ska smälta lättare, så det är inte jättenoga). Bred glasyren över kakan och låt den stelna.   Förvara kakan i kylen. Den är godare efter någon dag. Servera med glass eller lättvispad grädde.