Barkis
Barkis Ugn: 225 grader, eller 200 om du har varmluft 25-30g jäst 50g smör 500g vatten 700-750g vetemjöl special 15g salt Smula jästen i degbunken och häll vattnet (37 grader) över. Tillsätt resten av ingredienserna och kör tills degen blir smidig och släpper i kanterna, ca. 4-6 minuter. Låt degen vila i bunken i ca 30 minuter. Ta upp degen på bordet och dela upp degen i bitar (sorleken beroende på vad du vill göra) och rulla dem till bollar. Baguetter: 250-300gSnoddas: 300-500gFrallor: 60g Barkis: 500g Forma bollarna till önskad form, limpa eller baguetter. Låt de jäsa till knappt dubbel storlek eller i ca 30-40 min. Låt de stå i ugnen 15-25 minuter, beroende på storlek. Om du vill ha en hård skorpa på brödet (så som bröd från bagerier) kan du spruta in vatten (några sprut) med en blomspruta när bröden stått inne i några minuter.