Äppelpaj med cornflakes
Ett recept på en riktigt god äppelpaj, jag, pojkvännen, mamma och pappa åt upp hela utan problem! Orginalreceptet kommer från ica.se och heter där kryddig äppelkaka, men jag har ändrat en del i det, så här är min version. Äppelpaj med cornflakes Ugn: 200 grader 6-8 Äpplen 1 citron ½ dl brunt farinsocker 1 tsk kanel Smuldegen 6 dl cornflakes ½ dl brunt farinsocker 1 dl vetemjöl 100g smör Skala och kärna ur äpplena och skär dem sedan i ganska tunna skivor. Lägg dem i en pajform. Pressa över citronsaften. Blanda farinsocker och kanel och strö det över äpplena. Blanda runt lite, så att det kommer på alla äpplena. Gör sedan smuldegen genom att blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa allt tills det blir en smulig deg. Lägg sedan på detta på äpplena och kör in i mitten av ugnen. Grädda i ca. 30 minuter.