Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Min blogg
  • Min blogg
  • Kategorier
    • Macarones
    • Bröd
    • Kakor
    • Choklad
    • Bullar
    • Sylt och saft
    • Tårtor
    • Muffins och cupcakes
    • Godis
    • Mjuka kakor
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Februari2016
    • Januari2016
    • December2015
    • November2015
    • Oktober2015
    • September2015
    • Augusti2015
    • Juli2015
    • Juni2015
    • Maj2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Mjuk pepparkaka med lingon

Här kommer ett recept på en riktig julkaka. Perefkt inför adventsfikat imorgon.  Kakan innehåller lingonsylt och det funkar utmärkt med vilken lingonsylt som helst men om ni vill koka egen sylt hittar ni recpet på det här.  Du behöver: 150 gram rumsvarmt smör2 1/2 dl farinsocker2 ägg1 dl turkisk yoghurt 3/4 dl lingonsylt4 dl vetemjöl 1 msk malen kanel1 1/2 tsk malen ingefära 1 tsk malen kardemumma1/2 tsk malda nejlikor 2 tsk bakpulver25 gram hackad mandel3/4 dl frysta lingon (otinade)Garnering:1 1/2 dl florsocker1-1 1/2 msk vattenLingon Gör såhär:1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Smörj en sockerkaksform med smör och ströbröd. 3. Vispa smör och farinsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. 4. Rör i yoghurten och lingonsylten. 5. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner det i smeten.6. Tillsätt tillsist hackad mandel och frysta lingon och rör om försiktigt.7. Häll smeten i den smorda formen och grädda den mitt i ugnen i cirka 1 timme. Låt svalna. 8. När kakan svalnat börjar du röra ihop florsockret med vattnet, lite i taget. Jag rörde med en gaffel bara och det fungerade superbra!9. Dekorera kakan med glasyr och lingon. 

Föregående inlägg

Chokladmacarons med nutellasmörkräm

Nästa inlägg

Chokladbiskvier med saffranstryffel

Till bloggens startsida

emeliesbakverk