recipe: Homemade pasta
Hej fina! I veckan lagade jag något som jag har velat göra väldigt länge.. nämligen hemgjord pasta. Receptet hittade jag i ICAs Buffé tidning och det såg så gott ut att jag bara var tvungen att testa! Först gjorde jag iordning degen som bestod av 6 dl durumvetemjöl och 4 st ägg. Man gör en liten grop i mitten av mjölet där man sen knäcker i äggen och sen arbetar ihop allting till en deg. Degen ska sen vila i kylen i 1 tim i plastfolie. När det kommer till formen på just den här pastan så tog det väldigt lång tid att få till det, vilket jag inte riktigt hade räknat med. För att få till formen delar du upp degen i minst 8 delar och rullar varje del till en smal rulle (ca 3 cm i diameter). Sen skär du tunna skivor av rullarna som du i sin tur rullar till smala och tunna ”maskar”. Tvinna sedan pastan runt en grillpinne och dra av, vipps så har du små pastaskruvar! Lägg upp pastan på en plåt och strö över lite mjöl. Koka pastan i 2-3 min och blanda sen med önskad sås. Jag serverade pastan med en pistagepesto. Recept på pistagepesto för 4 personer: 1 dl olivolja, 1/2 dl rapsolja, 1 kruka persilja, 1 kruka basilika, 1/2 dl pistagenötter, 1 dl riven parmesan, 1 pressad vitlök, rivet citronskal och saften från 1/2 citron. Mixa allting i en mixer och blanda med pastan. Servera med burrata på toppen och njut!