Blomkålspizza

Hej!I helgen så prövade jag ett nytt recept - blomkålspizza. Det blev faktiskt väldigt gott så tänkte dela med mig av receptet.För en plåt (ca 2-3 personer):1 liten blomkål2 ägg1 dl riven parmesan50 g färskost1/2 rödlök2-3 dl hackad grönkålCitronOlivoljaFlingsaltPinjenötter5-8 st färska eller torkade fikonPestoSätt ugnen på 180 grader. Riv blomkål och parmesan och blanda sedan med 2 st ägg. Bred ut ”smeten” på en plåt och låt stå i ugnen i ca 20 min tills den har fått färg. Under tiden hackar du grönkål som du sedan masserar med citron, olivolja och flingsalt. Skiva rödlöken tunt. När botten är klar tar du ut den och brer först färskost på, sen toppar du med rödlöken, grönkålen och pinjenötterna. Stoppa in i ugnen igen i ca 10-15 min. Det sista du gör när den är klar är att toppa med hackade fikon och pesto.Jag serverade pizzan med en tomat och spenatsallad, väldigt gott!