Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Mozzarellapaj med tomat och basilika

Bild 1: Ogräddad paj. || Bild 2: Färdig!Igår gjorde jag en paj för första gången. Utan recept dessutom. Det blev så sjukt gott, nästan så jag vill laga samma idag igen! Ni måste LOVA att testa den här för den är inte svår att göra, och verkligen megasmaskig...Pajskalet:• Mjöl, ca 2,5 dl (jag använde nåt slags dinkelmjöl mamma hade i skafferiet)• Vatten, 2 msk• Smör, ca 100 g (jag använde mjölkfritt margarin) Gör såhär:• Värm på margarinet så det blir mjukt.• Blanda margarin, mjöl och vatten och tryck ut i en pajform.• In i ugnen på 200 grader i ungefär 10 minuter. Fyllningen:• 4 ägg• En skvätt havregrädde• Salt• Basilika (jag använde fryst)• Plommontomater• Soltorkade tomater• Mozzarella Gör såhär:• Blanda ägg, havregrädde, basilika och salt.• Skär tomaterna i lagom stora bitar.• Skär mozzarella i bitar och riv även en bit på grövsta sidan på rivjärnet.• Lägg mozzarellan och tomaterna i det förgräddade pajskalet och häll sedan över äggblandningen.• Fördela den rivna mozzarellan överst och strö över lite salt och basilika.• In i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter eller tills äggen stelnat och den fått fin färg.Klart! :D

Föregående inlägg

Skor

Nästa inlägg

Min depression

Till bloggens startsida

Ellen